Nowe lokale: pinsa, sushi i "Hewelka experience"
2 sierpnia 2022
(59 opinii)
Nowe restauracje i bary wyrastają w Trójmieście jak grzyby po deszczu. Najnowsza moda to lokale z piecami z cegieł szamotowych do pieczenia pizzy oraz bary dla graczy. W kolejnym odcinku cyklu "Nowe lokale" prezentujemy kilka miejsc z Gdańska i Gdyni.
2015-03-14 09:07
2015-03-14 11:32
angażują niemałe pieniądze, swoje zaangażowanie i najlepsze chęci w biznes, który przetrwa może pół roku... Statystyka jest nieubłagana, 90% knajp zwija się w rok po otwarciu.
2015-03-14 11:38
Rok, bo przez taki okres musisz prowadzić działalność, tyle wymaga Unia po sfinansowaniu Twojego biznesu.
2015-03-14 13:10
Jeżeli chodzi o Surfburgera to chłopaki przetrwają bo inwestują na zasadzie ewolucji a nie rewolucji.
Swoją drogą to trafiłem do nich przez przypadek czekając na znajomego przy przychodni. A że mnie głód wziął to spróbowałem pierwszej z brzegu pozycji czyli Specjala.
Oniemiałem, naprawdę szacunek dla ekipy, pomimo że w najbliższym czasie będzięmy konkurować o podniebienia klientów :)
2015-03-14 14:37
wytatuowani narkomani sprzedający burgery ze szczurów (nie chcą się przyznać z czego je robią, więc zakładam optymistycznie taki scenariusz.) nigdy więcej!
2015-03-14 15:24
widze, ze jestes na poczatku drogi trollingu. wiedz jednak, ze istnieje bardzo cienka granica pomiedzy trollingiem, a publicznym pomowieniem.
2015-03-14 15:27
Pomówieniem? Kogo? Nie napisał o jaki lokal mu chodzi, chyba że ty wiesz jacy narkomani wytatuowani są w jakim lokalu.
2015-03-14 17:39
skup sie teraz (bo moze ci sie to przydac pozniej w szkole) i zobacz co jest w komentarzu na ktory odpowiadal. niech ci moze ktos z domownikow zrobi rozbior logiczny.
2015-03-14 16:04
to nie pomówienie, jeśli piszę prawdę....
2015-03-14 17:41
jezeli jestes w stanie udowodnic przed sadem, ze osoby ktore tam pracuja sa narkomanami i robia potrawy ze szczurzego miesa. to z niecierpliwoscia czekam na wynik sprawy.
2015-03-14 20:51
Więc stąd opinia, że tatuaże mają narkomani, dziwki i więźniowie. Jak trafi na spędzone w swoim wieku to sprawa wygrana...
2015-03-14 20:43
tak samo psy i koty
2015-03-14 09:12
"Stare" restauracje i bary padają w Trójmieście jak muchy.
2015-03-14 10:07
Piszą tak by pozorowac sukces a rzeczywistość jest smutna w Trójmieście nic się nie dzieje. Te próby młodych ludzi to krzyk na pustyni
2015-03-14 10:57
a czego byś oczekiwał? może najpierw napisz propozycje a potem narzekaj
2015-03-14 12:45
ale nie zgodzę się, że lepszy rydzyk niż nicyk
2015-03-14 13:54
Problem w tym, ze nie ma pewnych propozycji. To jest kasyno (wrecz doslownie, jezeli chodzi o szanse powodzenia przy dziejszych realiach) - jak cie stac, to grasz - jak nie, bo np. masz rodzine, nie mozesz.
2015-03-15 11:28
A na rynku bieda aż piszczy taka to Irlandia Japonia czy co tam jeszcze obiecywali
2015-03-14 11:42
A jakie lokale padły w ostatnich 12-miesiącach? Nie znam lokali w całym Gdańsku, ale w centrum padł Imbir i Zapiecek na Garbary. więc chyba nie dużo jak na tyle ile w miedzy czasie powstało?
2015-03-14 11:58
Frustraci będą narzekać na brak lokali chociaż nigdy do nich nie chodzą "bo za drogo". Szkoda słów...
2015-03-14 12:22
2015-03-14 09:17
Co kilka tygodni na portalu możemy przeczytać o nowych lokalach. Można odnieść wrażenie że jest ich multum.
Szkoda że dziennikarze nie zrobią rankingu ile taki nowy lokal wytrzyma w trójmiejskiej rzeczywistości.
Łatwo jest napisać o nowych lokalach ponieważ t właściciele sami się zgłaszają a jak już plajtują to milczą więc trochę wysiłku mieliby piszący a nie da się tego "wygooglać".
Jest super jest super więc o co Ci chodzi...
2015-03-14 09:19
71
2015-03-14 10:11
Czuwaj!
2015-03-15 22:02
Tylko na głównym mieście jest powyżej 50
2015-03-14 10:49
2015-03-14 10:55
A dla kogo jest ten wywiad ?:)
2015-03-14 11:46
To sam podaj przykład znanych Ci 3 lokali zamkniętych w ciągu ostatniego roku?
2015-03-14 11:51
Gdynia: Basillico, Luka, Pociąg Do Makaronu, Makaron Express, La Luna Rossa, to na samej Świętojańskiej. Chcesz jeszcze jakieś nazwy?
2015-03-14 12:04
No i fajnie, sami stwórzmy listę tych co zamknieto, bo trojmiasto.pl nie jest w tym mocne.
2015-03-14 15:28
i bedziemy sie do tej listy wspolnie onanizowac bo wreszcie komus oprocz nas nie wyszlo...
2015-03-14 15:21
Tylko to co podales (oprocz. Luka) to byly miejsca, ktore serwowaly slabej jakosci jedzenie z nizszej polki, wiec nie ma sie co dziwic ze upadly.
2015-03-14 15:28
Basilico też było słabe?
2015-03-15 12:26
Bardzo przecietne.
2015-03-14 11:52
świetne naleśniki i szkoda że zniknęła.
2015-03-14 12:42
Jedzenie takie sobie, ale też dawało radę.
2015-03-14 20:46
może w kupie siła.
2015-03-15 16:30
Lokomotywa upadła bo powstał lepszy Manekin.
Niestety. Nie żeby ten Manekin akurat w Gdańsku był jakiś super (o wiele lepsza jest oryginalna restauracja w Toruniu) ale i tak oczko wyżej od lokomotywy z rozwodnionymi sosami i niedosmażonymi naleśnikami.
2015-03-14 15:57
A to taka dziwna rzeczywistość? W Londynie okolo 70% nowych restauracji pada przed upływem roku.
2015-03-14 09:17
a gumowe zamienniki z ketchupem odchodzą do lamusa . Tak jak kebaby robione kiedyś z wieprzowiny .
2015-03-14 09:25
gdynianka i tak jest kultowa :)
ale do Serio i Mesy chętnie pójdę :)
2015-03-14 09:18
Nie polecam Serf Burgera, niedobre i drogo.
2015-03-14 09:39
to nie sa burgery tylko jakies fanaberie kulinarne wlascicieli. burger z kozim serem karmelizowanym. jezuuu niech im ktos powie co to jest burger.
2015-03-14 10:05
Tobie wystarcza pewnie buła z mięsem i ketchupem :-)
2015-03-14 10:59
niekoniecznie z ketchupem, ale z dobrym sosem, ogórkiem i cebulą. Tak samo prawdziwy hotdog w Nowym Jorku, to jest prostota. A to co oni serwują to po prostu danie.
2015-03-16 10:28
keczupem TORTEX !!
2015-03-17 07:14
buhahahahaha
2015-03-15 11:33
2015-03-22 20:20
najpierw się dowiedz co dokładnie jesz, a później wystawiaj opinię, kozi ser karmelizowany hahaha
2015-03-14 10:46
W szczególności drogo zgadzam się.
2015-03-14 12:51
Brakuje dobrych burgerowni oj brakuje w trojmieście.
2015-03-15 13:22
casino diner(w tym foodtruck) jesc burger, la buda, wieprz w wielkiej bule.... oj brakuje ci wiedzy
2015-03-14 13:48
tak tak
2015-03-15 07:19
kilka miesiecy temu pierwszy raz jadlem na morenie bylo ok. ze wzgledu ze na morenie ostatnio bywam niezbyt czesto albo poza godzinami pracy surfa cieszylem sie na otwarcie tego w gdansku glownym. "skorzystalem" i postanowilem zjesc burgera- spotkalo mnie spore rozczarowanie- kotlet wysmazony na maksa a i bulka zostawiala duzo do zyczenia ogolnie wiór!!! do tego wszystkiego frytki pomieszane te ktore byly usmazone na biezaco z tymi ktore zostaly odgrzane(ale byly w promocji) moze dlatego. ogolnie do lokalu mam juz zle nastawienie i napewno daruje sobie tam wizyty
2015-03-17 07:17
nie rozumiem zachwytow
2015-03-14 09:21
Ten bar z pizzą i wileńskim jedzeniem jest kuszący, ale tylko o ile jest to rzeczywiście to co oferują, a nie jakieś podróbki i samoróbki właścicieli bez kwalifikacji w gastronomii (innych niż epizody z kelnerowaniem itp. oczywiście ;-)
2015-03-14 09:37
ten bar z pizza zostal zywcem zerzniety z czerwonego pieca w gdyni na starowiejskiej. co do hipsterskiego DIY, jakos tak to wlasnie wyglada, szkoda ze wiekszosc lokali sie skonczy razem z kasa przyznana z UE.
2015-03-14 10:34
Tylko że ten piec dawno nie działa. A pizza stamtąd to syf
2015-03-14 10:41
kilka dni temu dzialal. miesiac temu tez. zazdrosna konkurencja ktorej nie idzie?
2015-03-14 10:44
A o którym lokalu piszesz? Bo ja mam na myśli K. G.
2015-03-14 15:31
o czerwonym piecu.
2015-03-14 10:36
te lokale to raczej ciężkie kredyty lub oszczędności ze zmywaka
2015-03-14 11:06
Co ty bzdury piszesz? Jesteśmy postrzegani jako turystyczne ośrodki, więc bez problemu można dostać. Zostało tylko kilka projektów ze starego rozdania środków, ale dalej bez problemu można dostać do 85% całości. Większość tych miejsc zostało otwartych z Unijnej kasy. Nowe rozdanie kasy będzie od stycznia 2016, dopiero zobaczycie co to będzie za wysyp nowych knajp.
2015-03-14 10:45
Czerwony piec i tak numer 1 w 3city! Podgapiaja jak mogą w oliwie pizza w miarę ok ale ciasto nie dopracowane i za duze ranty
2015-03-14 15:55
Kto to jest "wykwalifikowany kucharz"?
2015-03-14 20:47
2015-03-14 09:23
chyba to lepsze niż Galerie i Biedronki - znając urzędników zajmującymi podnoszeniem czynszów lokalowych długo one postoją
2015-03-14 13:39
Co ty za bzdry piszesz, urzędnik może podnieść czynsz raz w roku tyle ile wynosi inflacja w dziedzinie gospodarki czyli na dzień dzisiejszy około 2%
2015-03-14 09:28
W Polsce mamy chyba więcej pizzerii i knajp z włoskim żarciem niż wszystkich innych lokali razem wziętych. To się robi powoli nudne - na każdym rogu powstaje kolejna pizzeria lub kanapkarnia a dobrej orientalnej kuchni nie ma gdzie spróbować.
2015-03-14 09:34
w tych pseudo wloskich przybytkach nie ma nic wloskiego oprocz pizzy, ktora wloska przypomina tylko z wygladu. jakakolwiek potrawa z owocow morza wykracza po za ich mozliwosci. pseudo wloskie kanapki pomine z litosci.
2015-03-14 20:42
Zapraszam na zaplecze tego syfu na garncarskiej, najlepiej przed weekendem, jak na świeżym powietrzu te matoly przerzucaja bułki i często rozsypuja je po ziemi.
2015-03-14 09:45
Gdzieś widziałem statystyki, że prawie połowa restauracji i barów w 3city to kuchnie "wloskie". Ludziom się wydaje, że podadzą makaron z sosem i pizze i juz są włoska restauracja
2015-03-14 09:47
Ja do pizzerii raczej nie chodzę, bo w zupełności wystarczy mi pizza mrożona (w cenie około 7-9 zł /300 - 400g) odgrzana w piekarniku. W każdym razie jeśli już jem na mieście, to tylko dlatego, że muszę - bo jestem w innym mieście, a w domu byłbym po kilku godzinach. Nie czuję potrzeby aby specjalnie chodzić do restauracji.
2015-03-14 10:39
Ja steków z polędwicy wołowej też nie jem, wystarczą mi parówki z Lidla, a na wodzie po gotowaniu po dodaniu ketchupu mam jeszcze pomidorówkę.
2015-03-14 11:09
A ja ci dam plus, każdy je to co lubi.
2015-03-14 11:23
tylko zastanów się po co to robisz?
2015-03-14 12:38
To odpowiedź na pytanie, dlaczego jest mało restauracji z kuchnią orientalną - ludzie zwyczajnie za tą kuchnią nie przepadają. Większość woli pizzę, więc jest więcej pizzerii.
2015-03-14 11:50
Te pizzerie są Polskie i nic włoskiego w nich nie znajdziesz. We Włoszech jedzą zupełnie inne pizze w smaku, składnikach, nawet wyglądzie. Pizze poza nazwami zaczerpniętymi z włoskich miast nie mają nic wspólnego.
Ogólnie czas zacząć te pizze nazywać polskimi, bo to tak samo jak mówienie, że ryba po grecku pochodzi z Grecji :P.
2015-03-14 20:01
Albo barszcz ukrainski. Hehe. Spytaj sie ukraincow ile ta zupa ma wspolnego z ukraina i co o tym sadza. To tak jakby powiedziec, ze chicken tikka masala to najbardziej znane danie kuchni polskiej :)
2015-03-14 14:40
Moon w Gdyni, rewelacja.
2015-05-19 01:15
KTO jeszcze pamieta?To byl smak...zal d*pe sciskka ze juz nieema
2015-03-14 09:30
Szkoda mi Pana z Ministerstwa Smaków ale w tym miejscu bussines nie wypali!
fatum
2015-03-14 12:59
Biznes, po prostu biznes...
2015-03-14 09:37
Super ! Uwielbiam takie qltowe knajpki, w końcu mamy zachód na pomorzu.
2015-03-14 11:31
A znasz znaczenie tego słowa?
2015-03-14 12:01
myślę, ze ten pan próbował swych sił w sarkazmie
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.