• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowy foodtruck i lokal - SurfBurger rośnie w siłę

12 maja 2014 (artykuł sprzed 10 lat) 

SurfBurger to już nie tylko foodtruck. Burgery można zjeść teraz również w barze na Morenie.


Foodtruck z burgerami otworzyli z pasji do jedzenia. Pierwszego dnia ledwo dali radę, bo na otwarcie przyszło ponad sto osób. Po kilku miesiącach działalności dorobili się stacjonarnego baru na Morenie. Teraz SurfBurger szykuje drugiego foodtrucka, który w czerwcu ruszy na trójmiejskie ulice.



Początki nie były łatwe - trudno było znaleźć miejsce, gdzie bar na kółkach mógłby na stałe zaparkować i sprzedawać burgery. W końcu wybrali Morenę. Wcześniej wypuścili do sieci reklamowy filmik "Fala tejstu".

- Film zrobił furorę. Pierwszego dnia spróbować naszych burgerów przyszło ponad sto osób. Ledwo daliśmy radę, ale to dało nam kopa do dalszej pracy - wspomina Łukasz Wingert, jeden ze współwłaścicieli SurfBurgera.

Potem przyszło lato: słońce, festiwale, długie imprezy w ciepłe noce i wydarzenie kulturalne w plenerze, czyli środowisko, w którym foodtruckowcy czują się najlepiej. I mają najlepsze obroty. SurfBurger stał się ulubionym barem na kółkach wielu trójmiejskich imprezowiczów.

- Nasze burgery to zawsze stuprocentowa wołowina, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże nieprzetworzone i niepryskane warzywa oraz własnoręcznie przygotowane sosy - zapewnia Wojtek Kamiński, współwłaściciel. - Przebojami są Karmel, czyli burger z norweskim, karmelowym serem z mleka owczego i krowiego oraz Double Trouble z podwójnym grillowanym bekonem, dwoma plastrami sera cheddar oraz specjalnym pikantnym sosem musztardowo-miodowym. Podstawowy to Specjal, który jest bazą dla pozostałych. Hawajski podajemy z grillowanym ananasem, a Włoski z bazylią i mozzarellą. Ostrego klienci zamawiają najczęściej w weekend, bo podobno jest zbawienny na kaca. Nasz ostatni hit to Słodki Góral z oscypkiem i borówką.

W ofercie znajdują się również grube, chrupiące frytki belgijskie przygotowywane z chłodzonych ziemniaków oraz burgery dla wegetarian. W tych ostatnich zamiast mięsa zjemy kotlet warzywno-orzechowy przygotowany przez ekspertów od zdrowego żywienia z firmy Sunra. W ofercie znajdują się również napoje bez konserwantów: fritz kola, wostok, mister dark, john lemon czy yerbata.

Pierwsze kłopoty SurfBurger napotkał zimą. Biało-czarny van nadal pojawiał się przy popularnych trójmiejskich klubach, m.in.: Cafe Szafa, Red Light, Sfinks700 i Lawendowa 8, ale klienci zaczęli marznąć. Paradoksalnie, dzięki tym problemom SurfBurger się rozwinął. Na Morenie, w niewielkim pawilonie przy na rogu ulic Jaśkowa Dolina i Dobrowolskiego zobacz na mapie Gdańska właściciele otworzyli stacjonarny bar z tarasem (czynny w godz. 12-21, w weekendy do godz. 23). Ich furgonetkę nadal spotkać można w Gdańsku w okolicy niektórych biurowców, m.in. Olivia Business Center czy Centrali BPH. W czerwcu planują uruchomić drugi, większy samochód z trzema stanowiskami, żeby obsłużyć jak najwięcej osób.

- Stawiamy na bliski kontakt z klientem. Nasi pracownicy doradzają i opowiadają o burgerach. Zrobienie jednego zajmuje około 12 minut. Cały proces jego powstawania klient widzi na własne oczy i może łatwo się przekonać, że wszystko przygotowujemy ze świeżych produktów. Na Morenie uruchomiliśmy również dowozy na telefon. Menu się zmienia, urozmaicamy ofertę, bawimy się smakami. Co miesiąc proponujemy nowego burgera miesiąca - opowiada Wingert.

Aktualne informacje o lokalizacji foodtrucka SurfBurger oraz menu znaleźć można na stronie surfburger.pl, która przekierowuje na Facebooka. Informacji można zasięgnąć pod numerami telefonów: 536 700 662 (lokal) i 536 775 665 (foodtruck). Biało-czarną furgonetkę spotkamy również podczas cyklicznych imprez SurfParty organizowanych pod trójmiejskimi klubami oraz podczas festiwali, m.in. Street Art Festival, Open'er Festival w Gdyni oraz Orange Warsaw Festival. W stolicy SurfBurger pojawi się również 17 maja na ogólnopolskim zlocie foodtrucków, gdzie rok temu otrzymał certyfikat Streetfood Polska Poleca.

"Fala tejstu" - pierwsza reklamówka SurfBurgera. Zrobiła furorę we sieci.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (82) 2 zablokowane

  • ochy i achy (4)

    sami "krewni i znajomi królika" , bez rewelacji jest ten hamburger, mieso dziwne, gumowe

    • 12 8

    • ból d*py (3)

      nie zesr*j sie od tego bólu d*py :D

      • 5 6

      • potwierdzasz (2)

        każdy wyznawca sekty surfburgerowej na konstruktywną krytykę odpowiada bez sensu

        • 6 6

        • sem (1)

          jesli dla ciebie "bez rewelacji" "dziwne" to jest konstruktywna krytyka to nie mam pytan

          • 2 1

          • czytasz do końca?

            • 1 1

  • i znów sami sobie komentarze piszę...zaczekam na teksty w stylu "pieszczą zmysły" (1)

    A najlepsze hamburgery serwują w Classic'u w Oliwie; Billy's fatalne wpadki i chaos kulinarny, marna kopia Classic'a.

    • 5 6

    • Błysnąłeś jak neon w burdelu a teraz idź spać

      najlepsze bo Ty tak napisałeś? ból d*py o to, że im się udało?

      • 3 3

  • Nic szczególnego

    Spodziewałem się oooooch!, ale nic takiego nie było. Moje dzieci 11 i 15 lat -również bez euforii. pozdrawiam

    • 4 2

  • Mega smacznie

    Polecam!!mega obsluga,mega klimat,mega burgery:)

    • 5 3

  • Brak paragonu dostawa (3)

    Dowoz kosztuje 5 zl (okolice moreny) a oplata nie jest zaewidencjonowana nie ma potwierdzenia wniesienia oplaty.

    • 8 0

    • (2)

      haha pokaż mi gdzie otrzymasz dowód opłaty za przewóz :D

      • 1 5

      • Wszędzie a jak jest inaczej to trzeba zgłosić do UKS

        To okradanie państwa

        • 2 1

      • Wszędzie głąbie dolicza się do paragonu dostawę

        • 3 3

  • Pyszny

    Dobre żarcie, dobra reklama, dobra muza.

    • 3 3

  • Grill n' Roll - Nowa Siła

    Jesteś z Wrzeszcza to wbijaj pod Manhattan od strony Grunwaldzkiej . Nie zawiedziesz się! Grill 'n Roll czeka na fanów prawdziwych burgerów!

    • 0 12

  • mniammniam (3)

    jadłam w Surf Burgerze nie raz i nigdy się nie zawiodłam, zawsze pyszne mięsko i świeże warzywa! czytając inne komentarze trochę nie rozumiem, za drogo?? obok jest mcdonald, tam jest tanio :)) płaci się za jakoś jedzenia, więc wydaje mi sie że czasem warto wydać więcej niż 5 zł ;p co do czasu oczekiwania, zawsze zamawiam przez telefon i przyjeżdżam po gotowego burgera, ale czytając inne opinie, łatwiej skrytykować niż pokombinować żeby zaoszczędzić czas :))

    • 5 5

    • Yhy. Zamawiasz na telefon i przyjeżdżasz odebrać co innego, bo kolesie nie ogarniają

      • 3 0

    • zgadzam sie w kwestii ceny , ale poz atym jest tu też sporo komentarzy dotyczących też jakości mięsa, bułek czy innych spraw. Nie wiem co tu trudno zrozumieć.

      • 0 0

    • surfsyf

      smród wyczuwalny zawsze i wszędzie gdzie stoi to pudło,mięso pakowane i gotowiec czyli padlina.... sam marketing i wielkim szum niestety już za chwile nie wystarczy bo żarcie do d......y

      • 0 0

  • hej klakierzy (2)

    wasz hamburger nie jest taki gienialny, troche gumowy, lekko niedosmażony, i ostatnio tonie w sosie, nie tędy droga, inni maja smaczniejszy, nie ważne kto , jakbym napisał to będę robił reklamę a nie o to chodzi. moim faworytem jest jeden nieduży punkt stacjonarny, a na drugim miejscu jest inny truck

    • 13 7

    • Baranola najlepsza w trójmieście, carmnik niestety syf.

      • 0 3

    • Mnie te sosy totalnie zalewają. masakra.

      • 1 0

  • Pozytywnie

    bardzo smacznie, szybko, obsługa miła i dobra muzyka w tle. Polecam :)

    • 2 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Wiosna w ogrodzie (2 opinie)

(2 opinie)
6 zł
targi, kiermasz

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

Juwenalia Gdańskie 2024 (50 opinii)

(50 opinii)
75 - 290 zł
Kup bilet

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Która z tych osób nie urodziła się w Trójmieście?