- 1 Wstydliwa plaga mediów społecznościowych (69 opinii)
- 2 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (34 opinie)
- 3 Filmy, które potrafią wstrząsnąć (8 opinii)
- 4 Do piekła i z powrotem z Jarym (19 opinii)
- 5 Nie wygrał "TzG", ale i tak jest sukces (64 opinie)
- 6 Miłośnicy vintage opanowali 100cznię (33 opinie)
Otwarcie restauracji 737 L'entre Villes Sopot
Zniszczona willa mieszcząca się przy al. Niepodległości 737 w Sopocie otrzymała nowe życie. Wszystko to za sprawą jej nowych właścicieli, którzy odrestaurowali obiekt i stworzyli w nim restaurację, połączoną z winiarnią, palarnią cygar i oranżerią.
Remont trwał zaledwie rok. Trudno było uwierzyć, że w tak krótkim - jak na stan budynku - czasie realnym będzie doprowadzenie go do stanu używalności. A jednak, udało się i od dziś możemy cieszyć oko eleganckim wnętrzem, które zrobiło ogromne wrażenie na gościach otwarcia.
- Chciałabym, aby ta restauracja zdobyła państwa serca i abyście do niej wracali, a my postaramy się spełnić państwa życzenia i wymagania. Po roku wzmożonej pracy i przekształcania budynku mieszkalnego na usługowy, nadszedł czas na świętowanie - tymi słowy gości powitała Barbara Markiewicz, właścicielka restauracji.
Piątkową imprezę poprowadził konferansjer, Tomasz Podsiadły. W programie nie zabrakło części artystycznej - wystąpił Akrobatyczny Teatr Tańca Mira-Art, a szef kuchni zaprezentował swoje możliwości podczas live cooking. Goście rozsmakowali się w wyśmienitych daniach, stanowiących nader istotny punkt programu. De facto to od kuchni będzie zależeć, na jakiej pozycji uplasuje się nowo otwarta restauracja na tle tych już istniejących w Trójmieście.
Podczas degustowania dań nie brakowało słów uznania dla pieczonej piersi kaczki, kremowej zupy z dyni, pieczonych żeberek i przystawki ze śledzi z buraczkami. Niemałym powodzeniem cieszyły się również desery - w szczególności bezy z owocami i tort czekoladowy. Goście byli również pod wrażeniem tortu w kształcie... restauracji, przygotowanego na miejscu.
Jakiej kuchni możemy się spodziewać w tym miejscu? - Będziemy serwować dania kuchni polskiej, urozmaicone francuskim twistem. Zamierzamy często zmieniać kartę, około 4 razy w roku. Stawiamy na świeżość produktów i sezonowość. Dwa razy w tygodniu, we wtorki i piątki, mamy dostawy świeżych owoców morza, będzie można skosztować dań z homarami, ostrygami, ośmiornicami, mulami i różnymi rybami. Od 12:30 do 14:30 będzie można również skorzystać z oferty lunchowej - skomentowali Sławomir Hahn, szef kuchni oraz Michał Skowerski, zastępca szefa.
Wnętrze restauracji zaprojektował Krystian Rasmus, a architekt Bartosz Borkowski dostosował pomieszczenia do warunków gastronomicznych.
Podczas otwarcia nie zabrakło niespodzianek - kilka razy zgasło światło, co zostało uznane za dobrą wróżbę na przyszłość.
Właściciele podkreślali, że lokalizacja obiektu i jego przestrzenie mają funkcjonować nie tylko jako restauracja, ale - a w zasadzie przede wszystkim - miejsce przeróżnego typu spotkań. Można tu zorganizować pokaz mody, wernisaż, przyjęcie, czy spotkanie biznesowe. Samo miejsce przypadło do gustu gościom, którzy byli pod wrażeniem nie tylko dopieszczonego i eleganckiego wystroju, ale również oryginalnej architektury, przesiąkniętej duchem czasu.
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (115) ponad 20 zablokowanych
-
2015-01-06 20:46
banda bucow (2)
wlasciscielka na zdjeciu stwarza pozory milej usmiechnietej a we rzeczywistoci jest nadeta kobieta ktora nie sznuje swoich pracownikow traktuje ich jak smieci i najlepiej zeby pracowali za talerz zupy
- 7 2
-
2015-02-10 18:44
Re: banda bucow (1)
niestety.... fakt.
- 3 1
-
2015-04-15 18:43
no coż.... racja
niestety - prawda!!! warunki zatrudnienia, które oferowane są we wszystkich restauracjach właścicieli Villi, to jakiś śmiech.... Umowa o dzieło, bo zlecenie wiąże się ze "zbyt dużymi kosztami".... a kasy mają jak lodu. . . o wymaganiach jakie są stawiane pracownikom już nie wspomnę... nic tylko biegać, biegać, biegać!!!! a owy "talerz zupy" to i tak trzeba jeść po kryjomu, żeby na kamerach nie było widać. Żal ąż d*pę ściska.
- 0 0
-
2015-03-04 21:13
Restauracja przepiękna
Restauracja przepiękna czujesz się swojsko nie bardzo rozumiem menu, byłem w sobotę do wyboru dwie zupy i chyba 5 dań drugich. Do sarniny dodatek to borowik i puree z pasternaku. Ohyda
- 0 0
-
2014-11-22 01:36
I znowu ktoś się "obudzi".. (4)
..z rachunkiem na kilkadziesiąt tysięcy.
- 59 44
-
2015-01-07 18:14
Nie , nie ,to nie jest lokal TEGO typu ...
- 0 0
-
2014-11-25 13:21
heh, realista ?
Nie masz pojecia na jakim swiecie zyjesz ;)
Wyobraz sobie ze sa tacy ktorzy rachunek na 30k PLN placa bez zajakniecia i celowo..- 2 0
-
2014-11-22 20:57
Co ty pierd**** człowieku.. Co dobrej klasy restauracja ma wspólnego ze strip clubem ? Takich jak ty powinno się przynajmniej sterylizować jak nie usypiać. (Jest to moja prywatna opinia do której mam prawo)
- 13 14
-
2014-11-22 10:28
w pokoju Whisky Bar z butelką za 12 tysia...
albo w Cygar Rumie ...
- 18 2
-
2014-12-15 10:16
zamknięte od jakiegoś czasu
czy ktoś wie dlaczego?
- 0 0
-
2014-12-01 16:17
Pikne
ale tylko dla elyt...:)
- 3 0
-
2014-11-27 22:08
pięknę miejsce i pyszne jedzenie
Zaproszona na uroczystą kolację, byłam zachwycona wystrojem restauracji, profesjonalnej obsługi ( kelnerka oprowadziła nas po jeszcze nie otwartej części restauracji oraz podzieliła się kilkoma ciekawymi informacjami na temat tego miejsca) a także pysznym jedzeniem w przystępnej cenie :)
Miejsce polecam gorąco!- 3 1
-
2014-11-27 19:58
Klient restauracji
Witam ostatnio byłem w tej restauracji na uroczystej kolacji z rodziną. Wnętrze bardzo stylowe, świetna obsługa i bardzo się stara. Jedzenie też mają bardzo smaczne. Ceny też nie najgorsze.
- 2 3
-
2014-11-22 01:03
(13)
Pięknie!!!! Szok, że z takiego zniszczonego budynku udało się stworzyć coś tak pięknego. Ciekawe jakie ceny tam mają i czy mnie będzie stać...
- 88 7
-
2014-11-24 10:41
a jest bankomat? (1)
ostatnio jak wypłacałem to aż krew z bankomatu poszła...tyle miałem debetu
- 3 3
-
2014-11-27 11:29
Wez dodatkowy etat w biedrze
i po sprawie.
- 2 1
-
2014-11-24 12:01
na jednym ze zdjęć takie trochę nieświeże pączki na tacy...
- 4 0
-
2014-11-24 10:38
skandal!
a gdzie, się pytam, są spluwaczki?
- 3 1
-
2014-11-23 22:42
nie będzie
.
- 3 0
-
2014-11-22 12:07
i tak oto Pan Wolfgang stał się na zawsze właścicielem nieruchomości w Sopocie! (1)
- 21 1
-
2014-11-23 14:07
Kupił to ma i nie wiem co w tym dziwnego
- 18 2
-
2014-11-22 12:10
myślałem że ta fotka właścicieli to z Izraela
- 18 7
-
2014-11-22 10:26
nie zapomnijcie o krawatach (1)
klient w krawacie jest mniej awanturujący się...
- 44 0
-
2014-11-22 12:02
Też przydałby się jakiś malutki mikrofon !
Może za kilka miesięcy dowiemy sie co myślą o społeczeństwie
panowie z Whyski w lewej i ostrygą w prawej dłoni .
Szacunek za doprowadzenie rudery do angielskich salonów Izby Lordów .
Powodzenia !- 22 0
-
2014-11-22 10:34
ale nazwa
zaproś znajomych to nie zrozumieją. Nie można nazwać Villa Basia?
- 25 8
-
2014-11-22 10:21
e, no, nasi wracają...
Wolfgang...
- 36 1
-
2014-11-22 03:40
W piątkowy wieczór czytasz trójmiasto.pl, a nie forbes'a - więc pewnie nie. Mnie też nie. Ale przynajmniej kamienica ładna, popatrzyć można :)
- 68 0
-
2014-11-22 09:21
Prosty chłopak. (8)
Co to jet Live cooking bo nie znam angielskiego, to chyba jakiś pokaz?
A co to za nazwa restauracji, to z francuskiego?- 51 4
-
2014-11-22 10:23
,,żywy kogut,, (4)
- 30 0
-
2014-11-22 15:01
nie ściemniaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd (2)
L'entre Villes znaczy- Willa pod żyrafą
- 7 7
-
2014-11-27 10:52
Re: nie ściemniaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd
To znaczy - pomiędzy miastami - głąbie
- 1 1
-
2014-11-24 10:30
ach ten francuski brak poczucia humoru...
- 5 0
-
2014-11-22 18:19
ja tłumaczyłem ,,Live cooking,,
- 21 0
-
2014-11-22 23:01
Live cooking (2)
W wolnym tłumaczeniu: gotowanie na żywo :)
- 5 8
-
2014-11-24 10:31
a nie ,,żywy kogut,,? (1)
- 4 0
-
2014-11-25 13:53
live cocking
- 2 0
-
2014-11-25 22:14
Zamierzamy często zmieniać kartę, około 4 razy w roku (1)
4 razy do roku to często?
Mało ambitnie...- 2 1
-
2014-11-26 21:11
4 razy do roku??hmmm... Tu chodzi o sezonowość ćwoku.
- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.