- 1 Królestwo Planety Małp: bywało lepiej (21 opinii)
- 2 Młodzi w ten weekend bawią się na "Ele" (73 opinie)
- 3 Politechnika bawiła się na Technikaliach (54 opinie)
- 4 Fale w Sopocie. Nowa impreza przy plaży (13 opinii)
- 5 Grzechy gastronomii: kto winny? (199 opinii)
- 6 Daria ze Śląska rozbujała Stary Maneż (1 opinia)
Restauracja Senso - Śródziemnomorska tradycja i oryginalność
Włoska restauracja Senso przy hotelu Scandic burzy stereotyp drogiej i niedostępnej restauracji hotelowej. To idealne miejsce na rodzinny obiad lub biznesowe spotkanie w międzynarodowym towarzystwie. Tym bardziej, że o menu zadbał sam Jamie Oliver.
Lokal urządzony jest zgodnie ze skandynawskim wyczuciem prostoty, jednak próżno szukać tutaj chłodnego minimalizmu. Ciepła i charakteru wnętrzom dodają oszczędnie dobrane kolorowe akcenty i ozdoby. W Senso dobrze poczuje się zarówno biznesmen na służbowym spotkaniu, jak i rodzina z małymi dziećmi.
Połączenie klasycznego smaku z nutką oryginalności cechuje również kartę menu. Znalazły się w niej tradycyjne potrawy kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej, wzbogacone o nietypowe pomysły. Nie bądźmy zdziwieni, gdy sałatka z tuńczyka zostanie podana z arbuzem, a makaron garganelli z orzeźwiającymi owocami cytrusowymi. Urozmaiceniem karty jest zmieniane co trzy miesiące menu specjalne. Obecnie jest to "Festiwal ryb i owoców morza", podczas którego można spróbować takich rarytasów, jak langustynki czy diabeł morski.
- Nasz szef kuchni, Paweł Pawluk pływał wcześniej na statkach pasażerskich, poznając tym samym kuchnie z całego świata i jest w stanie wyczarować dosłownie wszystko - mówi Karolina Ferenc, senior sales manager MICE & marketing w hotelu Scandic. - Dlatego oprócz tradycyjnych potraw, w menu znaleźć można również, cieszące się ogromną popularnością, Scandic Burgery. Podobnie jak inne potrawy, przygotowujemy je tylko z naturalnych składników, co smakosze od razu docenią.
Zdrowe odżywianie to ważny aspekt działalności restauracji Senso. Potrawy przygotowywane są ze świeżych składników, woda podawana w lokalu jest samodzielnie filtrowana i podawana w specjalnych karafkach, a każde danie posiada w karcie informacje dla alergików, wegetarian i wegan.
- Kładziemy duży nacisk na to, żeby każdy gość dostał to, co chce, ale również to, co może zjeść - podkreśla Ferenc. - Jednak naszymi gośćmi VIP są przede wszystkim dzieci. Specjalnie dla nich menu przygotował sam Jamie Oliver, brytyjska gwiazda kucharskiego świata.
Aby maluchy się nie nudziły w oczekiwaniu na posiłek, wydzielono dla nich specjalny multimedialny kącik. Znajdą tam mały plac zabaw, gry komputerowe oraz specjalne menu w postaci... trójwymiarowego wizjera. Patrząc w takie urządzenie, dziecko może wybrać potrawę, która mu się najbardziej spodoba, a potem - zgodnie z ideą kreatywnej kuchni Olivera - samodzielnie dobrać składniki.
Zasadą kreatywności restauracja kieruje się również podczas organizacji zamkniętych imprez okolicznościowych, takich jak wesela, studniówki czy konferencje biznesowe. Sala za każdym razem jest przygotowana inaczej, a goście mogą dowolnie komponować swoje potrawy.
Restauracja Senso jest czynna codziennie w godzinach 12-22. Na sycący obiad dla jednej osoby wydamy około 40 zł.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (2)
-
2011-07-19 00:24
restauracja śródźiemnomorska - (1)
Lokal urządzony jest zgodnie ze skandynawskim wyczuciem prostotyprzygotowuje to wszystko brytyjczyka wmenu chińszczyzna
- 4 10
-
2011-07-19 22:13
to do tego prostaka co nie rozumie co w artykule jest napisane ( ucz się czytać ze zrozumieniem !!! )
fajną opinie dodałeś , szkoda że wyssaną z palca , co do chińszczyzny to widze że ciebie tylko stać na to co z chin , no cóż dlatego właśnie przez snopów takich jak ty najpopularniejszy zwrot na świecie to : made in china
- 4 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.