- 1 Wstydliwa plaga mediów społecznościowych (82 opinie)
- 2 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (41 opinii)
- 3 Filmy, które potrafią wstrząsnąć (8 opinii)
- 4 Do piekła i z powrotem z Jarym (20 opinii)
- 5 Nie wygrał "TzG", ale i tak jest sukces (64 opinie)
- 6 Miłośnicy vintage opanowali 100cznię (33 opinie)
Paszteciki z łososiem i mięsem, krewetki zamiast karpia, mini desery z maliną - tak, według kucharzy, powinny wyglądać święta Bożego Narodzenia, jeśli ich gospodarze chcą nadążać za zmieniającymi się trendami.
W środę w restauracji Panorama kucharze z najlepszych trójmiejskich restauracji wymieniali się pomysłami. Tematem przewodnim były oczywiście wigilijne potrawy. - Zebraliśmy w jednym miejscu najlepszych kucharzy po to, by wspólnie zaprezentowali swoje pomysły kulinarne, które każdy z nas może włączyć do świątecznego menu - mówi Grzegorz Ługiewicz z Oerlemans Team, organizatora pokazu. - W tym roku do tradycyjnych potraw warto dołączyć m.in. owoce morza. Na przykład zamiast karpia można zaserwować krewetki. Kuchnia, nawet ta świąteczna, też powinna podążać z duchem czasu - dodaje.
A co po świątecznym posiłku? Najlepiej kawa i to nie byle jaka, ale cappucino. W Panoramie oprócz pokazu gotowania na żywo, odbyła się też prezentacja przyrządzania cappucino, caffe latte i caffe macchiato.
Nie obeszło się też bez koktajli. - Coraz modniejsze są lekkie, niskokaloryczne koktajle owocowe, które łatwo też przygotować samemu w domu. Do bazowego koktajlu wystarczą jedynie owoce i lód - mówi Max Warno, menadżer marki Hamilton Beach.
Trójmiejscy kucharze rozgrzewają się przed świętami.
Miejsca
Opinie (50) 6 zablokowanych
-
2009-12-03 16:28
Krewetki są obrzydliwe! (1)
Krewetki są obrzydliwe, rzygać mi się chce na wspomnienie ich smaku. Raz spróbowałem i nigdy więcej. I śmiać mi się chce z tych wszystkich, którzy na siłę, zgodnie z modą i trendami je jedzą. Tępe twarze, we łbach siano, w butach słoma, a na talerzach krewetki! HAhahahahaha.
- 5 6
-
2009-12-03 16:49
Dziekujemy ci koneserze. Napewno wezme twoja wypowiedz pod uwage i bede sie ja podpieral.
- 1 0
-
2009-12-03 16:47
Nic nie zastapi sledzika
W kazdej postaci
- 4 0
-
2009-12-04 07:26
skoro krewetki Ci nie smakują to nie jedz i nie ma problemu...Gro ludzi je lubi i będą jedli czy mają słomę w butach czy nie...a Twoje wspomnienia na temat smaku guzik niektórych obchodzi...więc jak już jesteś takim zawistnym dzieckiem może sam coś zacznij robić i wykaż trochę inicjatywy! bo najłatwiej siąść i napisać! nie każda kuchnia jest dla każdego i tyle...zjedz parówki sobie.
- 3 2
-
2009-12-04 15:37
a czy po tych krewetkach w knajpie za pół pensji też można dostac sraczki??
- 2 1
-
2009-12-04 18:35
krewetki? ok, ale nie na Wigilię.
- 3 1
-
2009-12-05 13:42
krewetki to zaden luxus
to nasze spikierki z niego zrobily danie wyjatkowe
- 2 0
-
2009-12-20 17:01
Moje zdanie
Myślę, że niektórzy nie zrozumieli zbyt artykułu. Mowa tu o propozycjach na urozmaicenie potraw, nikt nikomu nic tutaj nie karze. Nie przepadam za krewetkami, ale karpia nie cierpię o wiele bardziej. Krytyczne komentarze są dozwolone, ale czy warto je tutaj pisać, zamiast byc dumnym ze ojczyzna rozwija się kulinarnie? Nie oszukujmy się gdyby naród było stac na takie rarytasy o których tutaj mowa, nikt by nie marudził.
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.